ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE (SEO)

Wil je hoger ranken in Google? Wil je meer bezoekers voor je website?

Wil je zelf SEO leren om je website te optimaliseren, maar weet je niet waar te beginnen?

Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij bieden een begrijpelijke en laagdrempelige SEO-aanpak voor KMO’s, zelfstandigen en professionals. Wij kunnen jou helpen door jouw website en website teksten te optimaliseren voor de zoekmachines.  SEO of Search Engine Optimisation, ook wel website optimalisatie genoemd, is de kunst om jouw website bovenaan de resultaten van zoekmachines zoals Google te krijgen voor keywords die relevant zijn voor jouw zaak.

Misschien heb je zelf al eens geprobeerd je website te optimaliseren, maar werd je overweldigd door de grote hoeveelheid informatie? Wij begrijpen dat. SEO wordt vaak onnodig ingewikkeld gemaakt. Maar dat moet het niet zijn. Voor de meeste KMO’s en zelfstandigen is het meer dan voldoende om de basis van SEO te begrijpen en toe te passen op hun website. Wij helpen met het neerzetten van een solide SEO-fundering via het doorlopen van de SEO basisstappen van ons SEO basispakket.  

Waarom moeten KMO’s met SEO bezig zijn?

Je vraagt je misschien af wat jij als ondernemer in hemelsnaam met SEO aanmoet? Ons antwoord is het volgende: SEO, oftwel het optimaliseren van jouw website om beter gevonden te worden door zoekmachines, gaat alleen maar belangrijker worden de komende jaren omdat steeds meer en meer aankoopbeslissingen online gebeuren.

Ook omdat steeds meer en meer mensen online antwoorden op hun vragen zoeken. Met andere woorden: oplossingen voor hun problemen. Ze vragen het tegenwoordig aan Siri (Apple) of Alexa (Amazon). Of aan Google natuurlijk, de grootste zoekmachine die zich in alle aspecten van ons leven heeft weten binnen te dringen.

Waarom een website je grootste troef is

Wij merken dat ondernemers vaak te hard van stapel lopen met sociale media terwijl ze eigenlijk zouden moeten focussen op het optimaliseren van hun website. Waarom? Als mensen zoekmachines gebruiken, dan zijn ze actief op zoek naar een oplossing. Ze zijn klaar om zich ergens aan te binden. Dat is niet het geval als ze jouw post of advertentie op Facebook zien, omdat ze op sociale media zitten om in contact te treden met vrienden en familie, of om eens goed te kunnen lachen. Niemand gaat naar Instagram of Facebook en denkt: “Ik vraag me af hoe ik genoeg geld voor mijn pensioen spaar?”, of “Ik vraag me af waar ik in Genk breigaren kan kopen?”. De meeste websites krijgen twee derde van hun verkeer via zoekopdrachten en maar een klein percentage via sociale media. Sociale media zijn daarom niet onbelangrijk, maar zeker niet belangrijker als je website.

Mensen die naar een product of dienst googlen zijn actief en gericht op zoek naar iets. Zij zijn als het ware klaar om te kopen, of klaar om iemand te contacteren, misschien hebben ze zelfs hun creditcard al naast zich liggen. Ze willen nu een vlucht boeken, ze willen na urenlange moeilijke gesprekken met de partner nu eindelijk een interieurdesigner contacteren om de woonkamer te restylen, ze willen nu weten hoeveel het gaat kosten om een copywriter in te huren voor hun website teksten. Ze hebben een probleem en willen snel een oplossing.

Door zoekmachineoptimalisatie verhoog je de kans dat mensen die al op zoek zijn naar jouw diensten of producten (dat weten we door de zoekwoorden die ze intypen) ook effectief bij jou uitkomen.

Wat houdt het SEO basispakket in? Wat doen jullie dan juist?

Voor KMO’s, professionals en zelfstandigen bieden wij een SEO-basispakket aan. De SEO basisstappen zijn in het kort:

  • We starten met een algemene website review. We kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van je website: is de navigatiestructuur eenvoudig en duidelijk in gebruik? Maakt de homepage meteen duidelijk wie je bent, welke diensten of producten je verkoopt en waarom jij hier zo goed in bent? Is jouw website mobielvriendelijk? Hoe roep je bezoekers op om actie te ondernemen (Call to Actions)?
  • Via jouw analytics tool analyseren we via welke weg en via welke zoektermen bezoekers bij jouw website terecht komen. Heb je nog geen analytics tool, dan installeren wij dat voor jou. We bespreken de website review en verwerken jouw input (jouw ideeen, feedback van klanten en prospects).
  • Vervolgens verdiepen we ons in jouw zoekwoorden via zoekwoorden onderzoek. Wij gaan geen concurrentie aangaan met de grote jongens, maar focussen ons op je niche, daar waar je nog verschil kan maken. Met long-tail zoekwoorden kunnen kleine bedrijven veel winst halen uit hun SEO. Ze worden namelijk vaak gebruikt door bezoekers die een duidelijk beeld hebben van wat ze willen en verhogen dus de kansen op conversie (van je bezoeker een klant maken). Op basis van de keyword analyse stellen we jouw ultieme zoekwoordenlijstje op: de maximaal 10 longtail keywords waarop jij goed wilt ranken in Google.
  • Nu komt het leuke werk: de website optimaliseren op basis van jouw ultieme zoekwoordenlijstje. Wij (her)schrijven webteksten, en passen alle SEO onderdelen aan: de URLs, titels (title tag), meta beschrijvingen (meta description), hoofdkoppen en tussentitels (zogenaamde H1, H2, enz.), bodytekst, foto’s en afbeeldingen en ankerteksten bij links. Bij ons staat leesbaarheid voorop: we schrijven allereerst voor je potentiële klant, en dan pas voor Google.
  • Tenslotte doen we ook een technische SEO analyse om zeker te stellen dat er geen technische problemen zijn die Google ervan weerhouden jouw website te crawlen.

Wat levert het SEO basispakket mij op?

 • Het doel van SEO is om ervoor te zorgen dat mensen die online zoeken naar jouw diensten of producten ook bij jou terechtkomen. SEO zorgt dus voor meer relevante bezoekers op je website.
 • Na verloop van tijd zal je ook beter ranken in Google voor de zoekwoorden van jouw lijst. 
 • Misschien ben je zelf wel enthousiast over SEO geworden 🙂 Omdat we een analytics programma hebben geïnstalleerd, kan je zelf opvolgen wat voor effecten je SEO inspanningen hebben en kan je dit verder finetunen. Ook omdat je weet voor welke keywords je wil ranken, kan je zelf verder aan de slag met je SEO. Dat is het grote voordeel van een krachtige basis te hebben: hierop kan je bouwen!

Aanrader om online zichtbaar te worden

“Super tevreden over de fijne samenwerking met dit bedrijf, grote expertise in combinatie met nauw aanvoelen wat je wenst als resultaat. Een absolute aanrader als je mooi en professioneel online zichtbaar wil zijn.”

An Mattheussen

Zaakvoerder, Good Vibes Academy

Succes op het web

“Succes realiseren op het web is de optelsom van technische deskundigheid en de kunst om het juiste verhaal te brengen. Marijke Hermans van vertelpunt geeft als toegevoegde waarde daar nog empathie bovenop.”

Paul Michels

Meer zichtbaarheid op social media

“Wil je meer zichtbaar zijn op social media of zelf je blog artikels schrijven? Dan is Vertelpunt the place to be.. Ik wilde zelf meer posts plaatsen via deze kanalen en wist niet goed hoe eraan te beginnen. Marijke heeft mij super goede tips, tricks en tools aangeboden voor hoe ik dit best aanpak, ook om je ranking in Google te optimaliseren was een zeer nuttig advies. Kortom de samenwerking met Vertelpunt was zeer aangenaam.. een echte aanrader voor ieder bedrijf.”

Ilona Roux

Zaakvoerder De Huissmid Staalframebouw

Onze andere diensten

Bedrijfsverhaal

Wij zoeken het unieke en authentieke verhaal achter jouw bedrijf of onderneming en zetten dit in als basis voor een krachtig marketing en communicatieplan

Copywriting

Wij beheersen de kunst van het vertellen. Wij schrijven jouw verhalen voor folders, nieuwsbrieven, blogposts, personeelsbladen, websites, persberichten, personeelsbeleid, etc.

Social media

Op basis van je bedrijfsverhaal bouwen we een social media strategie op die jouw naamsbekendheid vergroot en toelaat relaties met klanten op te bouwen en te onderhouden

Klaar om jouw bedrijfsverhaal te ontdekken?

We komen graag bij je langs. Het kost je niets, enkel een tas koffie. Met melk en suiker, graag.

Pin It on Pinterest