meer zichtbaarheid

 

Workshop

 

CREËER JOUW ULTIEME MARKETINGPLAN 

 

 

 

 

 

 

“Ik ben klaar om zichtbaarder te worden” 

Heb je deze woorden ook tegen jezelf uitgesproken? Voel je het kriebelen om de wereld te laten zien wat jij waard bent? Heb jij een droom die zo aanwezig is dat je niets anders kan doen dan er helemaal voor gaan?  

Alle ondernemers hebben een droom.    

Dat kan heel simpel zijn: je hebt genoeg van de rat race van het werkende leven en je wil de vrijheid om te beslissen waar en wanneer je werkt. Je wil niet meer opstaan en geen goesting hebben om te werken. Je wil meer tijd met je kinderen en vrienden doorbrengen. Je wil van je passie kunnen leven.  

Maar misschien droom je wel van iets groters.    

 

Je ziet problemen in de wereld waar je van wakker ligt. Je hebt een oplossing die de wereld zal veranderen. Of je hebt een uniek verhaal dat verteld moet worden zodat anderen geïnspireerd geraken en ook actie ondernemen. Wat je droom ook is, je bent het waard om die droom na te jagen.  

Je volgt je hart en intuïtie en je weet waar je heen wil. Dat gevoel is onbeschrijfelijk mooi, dat weet ik zelf ook.

 

Alleen… je weet niet goed HOE je er moet geraken. 

 

Hoe je zichtbaarder wordt, meer (van de juiste) klanten bereikt, meer naamsbekendheid opbouwt en uiteindelijk meer omzet krijgt.

Want…

Je vindt dat je te weinig kennis hebt over marketing.

Je vindt dat je geen duidelijk strategie hebt.

En je durft je misschien niet helemaal bloot te geven.

Dan kan ik helpen. Want het is een crazy idee dat je deze weg in je eentje zou moeten afleggen, zonder begeleiding en een roadmap die je stap voor stap uitlegt wat je moet doen. Hoe je van je situatie vandaag naar je gewenste situatie geraakt.

  Met mijn no-nonsense aanpak en top business en marketing advies help ik jou om zichtbaarder te worden bij jouw droomklanten. Om een plan van aanpak te hebben dat jou de nodige handvatten geeft om je authentieke zelf te laten zien on- en offline. Zodat je zaak kan groeien en jij de rust en voldoening voelt om te kunnen leven van jouw passie!

En waar beter te beginnen dan met een live workshop waarin ik je stap voor stap uitleg wat je nodig hebt om jouw zaak te doen groeien?  

Tijdens mijn hands-on ‘meer zichtbaarheid’ workshop leer je op 1 dag de basisregels van online marketing, met veel tips en tricks. Het doel is dat je op het einde van de dag een super marketing plan hebt dat je stap voor stap kan uitwerken. Ik zal veel uitleg geven, maar er is ook voldoende tijd om de theorie in de praktijk om te zetten. Neem dus je eigen laptop mee 

Doe je mee?

In 5 stappen meer zichtbaarheid bij jouw droomklant

Vertel jouw verhaal

Mensen doen zaken met mensen, niet met een logo. Laat dus zien wie je bent, waar je voor staat en wie je graag helpt. Leer hoe je jouw verhaal schrijft op zo’n manier dat je potentiele klanten écht overtuigt!

Optimaliseer je website

Ben je al ooit bezig geweest met de zoekmachineoptimalisatie van je website? Of denk (hoop?) je dat jouw webmaster dit gedaan heeft toen hij je website bouwde? Wat weinig ondernemers weten is dat hun website hun belangrijkste marketinginstrument is dat ze in handen hebben. Leer hoe je van jouw website een lead generator maakt, m.a.w. een goed lopende machine die je steeds nieuwe klanten oplevert.

Begin met bloggen

Bij bloggen denk je misschien meteen aan professionele bloggers die duizenden euro’s per maand verdienen door advertenties op hun populaire websites te plaatsen. Maar ook voor bedrijven en zelfstandigen is bloggen een geweldige manier om meer droomklanten aan te trekken. Leer hoe je blogs schrijft die jouw doelgroep graag wil lezen. 

Overtuig je klant

Eenmaal je potentiële klant op je website is beland – via een van je blogs bijvoorbeeld – wil je natuurlijk niet dat hij of zij snel weer vertrekt. Nu is het moment aangebroken om hem of haar te overtuigen! Leer hoe je een geweldige lead magnet (freebie = gratis weggever op je website in ruil voor een e-mailadres) creëert zodat je in gesprek kan blijven gaan met je prospecten. 

Laat je zien op social media

Veel ondernemers denken dat actiever worden op social media de beste manier is om hun zichtbaarheid te verhogen. Maar eigenlijk is dit pas de laatste stap. Je moet eerst je verhaal, je website en content marketing strategie (zoals blogs, freebie, nieuwsbrieven) op orde hebben. Leer hoe je een content plan maakt zodat je weet wat je wanneer moet posten.  

NOG GEEN NIEUWE DATUM GEPLAND

09:30-17:00

OFFICENTER Hasselt
Hendrik van Veldekesingel 150,
3500 Hasselt

PROGRAMMA

9:30 ONTVANGST MET KOFFIE/THEE
10:00 AANVANG WORKSHOP
12:30 LUNCH (INCLUSIEF IN PRIJS)
13:00 VERVOLG WORKSHOP
15:30 PAUZE 
15:45 VERVOLG
17:00 EINDE

INVESTERING

€360 excl. BTW
Via KMO portefeuille (40% korting)
€216 excl. BTW

Wat deelnemers over Vertelpunt workshops & cursussen vertellen

Ik heb een actieplan om te volgen

“Na het volgen van de workshop heb ik een actieplan om te volgen. Tijdens de workshop kregen we belangrijke tips en inzichten over bloggen, social media, google, … waar ik onmiddellijk mee aan de slag kan.”

Sarah Reekmans

Zaakvoerder Boekhoudkantoor Sarah Reekmans

De cursus is voor mij een gamechanger geweest, ik weet nu waar ik écht naartoe wil

“Ik volgde onlangs bij Marijke een online cursus van 4 weken rond online zichtbaarheid. Hoewel ik al lang besefte dat ik meer werk moest maken van mijn online marketing, wist ik eigenlijk niet echt waar ik moest beginnen. Haar cursus is voor mij echt wel een gamechanger geweest. Marijke bracht mij van ‘tegen een torenhoge berg aankijken’ naar een stevige basiskennis van hoe online marketing echt werkt. Haar cursus dwingt je om met je twijfels en onzekerheden aan de slag te gaan en na te denken over waar je echt naartoe wil. Niet altijd simpel, maar als je de oefeningen echt ter harte neemt, komt er precies een moment van openbaring. Alsof je de deur hebt gevonden naar de schatkamer waar je alle content vindt die jouw ideale klanten tot bij jou kan krijgen.”

Erika Triki

Zaakvoerder, Atelier Erika Triki

Dankzij de aanstekelijke energie van Marijke heb ik veel goesting gekregen om erin te vliegen

Afgelopen maand een online training gevolgd over: online zichtbaar worden… vanuit mijn luie zetel! Ideaal met een drukke agenda… je kan de uren zelf kiezen. Veel handige tips, opdrachten en nieuwe inzichten. Inspirerende overleg momenten met de andere deelnemers… En dankzij de aanstekelijke energie van Marijke.. heel veel goesting gekregen om erin te vliegen. Dank je wel!.”

Eef Janssen

Zaakvoerder, Elcado

Inspirerende workshop

Marijke, dank je voor de inspirerende workshop en de verbinding met andere fantastische ondernemers. Je weet je kennis goed over te brengen zonder dat ik de draad verlies in het spinnenweb van informatie. 💚

Katja Iliaens

Zaakvoerder, Katja Iliaens Voedings- en Gezondheidsadviseur

Heel veel bijgeleerd over marketing en zichtbaarheid

“Dankzij de fantastische hulp van Marijke Hermans tijdens onze opleiding komt er uniformiteit in mijn social media, komt er een nieuwe website, nieuw logo en zullen mijn nieuwe naamkaartjes en flyers er anders en professioneler uit zien  Marijke heeft mij de afgelopen weken geholpen met mijn website, hoe ik via Instagram, Facebook en Linkedin mijn posts best verzorg, hoe ik kan bloggen, waar ik allemaal op moet letten,… allemaal zaken waar ik eigenlijk nog heel wat kon bijleren.

We hebben ongelooflijk hard gewerkt maar dat heeft nooit aangevoeld als werken! De energie die voortkomt wanneer je twee positieve en gedreven dames bij elkaar zet, is onbeschrijflijk! En de energie die daaruit voortvloeit, komt vanzelf… Dank je wel Marijke voor al jouw hulp!”

Kristien Van de Ven

Zaakvoerder, Stralend Mooi

Top workshop

Een top workshop gehad vandaag van Marijke. Zeer veel geleerd met zeer interessante tips and tricks.

Dagmar Loenders

Meer zichtbaarheid op social media

“Wil je meer zichtbaar zijn op social media of zelf je blog artikels schrijven? Dan is Vertelpunt the place to be.. Ik wilde zelf meer posts plaatsen via deze kanalen en wist niet goed hoe eraan te beginnen. Marijke heeft mij super goede tips, tricks en tools aangeboden voor hoe ik dit best aanpak, ook om je ranking in Google te optimaliseren was een zeer nuttig advies. Kortom de samenwerking met Vertelpunt was zeer aangenaam.. een echte aanrader voor ieder bedrijf.”

Ilona Roux

Zaakvoerder De Huissmid Staalframebouw

Aanrader om online zichtbaar te worden

“Super tevreden over de fijne samenwerking met Vertelpunt, grote expertise in combinatie met nauw aanvoelen wat je wenst als resultaat. Een absolute aanrader als je mooi en professioneel online zichtbaar wil zijn.”

An Mattheussen

Zaakvoerder, Good Vibes Academy

Jouw online marketing coach

Hallo, ik ben Marijke

SEO copywriter, online marketing coach en zaakvoerder van Vertelpunt. Ik help vrouwelijke ondernemers om hun verhaal te vertellen en online zichtbaar te worden zodat zij meer droomklanten aantrekken en het leven kunnen leiden waar zij van dromen.

Heb jij een eigen zaak waar je al jouw passie en liefde in steekt?
Misschien werk je nog niet in hoofdberoep als zelfstandige, maar droom je er wel van om te kunnen leven van je passie?
Of misschien ben je al een tijdje bezig en zoek je een manier om nog meer van jouw droomklanten te bereiken? 

Dan kan ik helpen! Ik ben jouw online marketing coach die jou de nodige tools en tricks geeft om er helemaal voor te gaan! Want – ik weet wel – online marketing is een uitdaging: je weet niet waar te beginnen, wat het beste werkt en hoe je alle nieuwe trends opvolgt. Geen nood, want dat is net wat ik graag doe! Ik verslind dagelijks podcasts, blogs en online webinars over social media, SEO, online marketing en copywriting.  Ik deel mijn praktische kennis graag met jou zodat je niet langer vastzit en eindelijk weet welke stappen je moet zetten om on- en offline te schitteren!

Het is mijn passie om vrouwelijke ondernemers op weg te helpen naar die volgende doorbraak, want ik weet hoe moeilijk het is die beslissing te nemen om je zekerheden achter je te laten en je dromen te volgen. Dat vergt enorm veel moed! En soms blijf je wel eens hangen in oude patronen (“ik kan dat niet”), dat kennen we allemaal! Zie mij daarom als jouw figuurlijke schop onder je ‘liefelijk gat’ om in actie te komen en te doen wat je al altijd wou: te knallen met je marketing zodat jij jouw droomklanten vindt en aan je bindt. 

Wil je mijn verhaal lezen? 

Nog vragen?

Waarom is een super marketing plan belangrijk?
Je hebt een geweldig product dat uniek is op de markt? Of je biedt de beste diensten aan die mensen helpen hun dromen te bereiken? Fantastisch! Alleen…. het lijkt maar niet te lukken om jouw droomklanten aan te trekken?

Om vandaag als bedrijf of ondernemer te slagen voldoet het niet meer om een goed product of dienst op de markt te brengen en te hopen dat consumenten als vanzelf hun weg naar jou vinden. Klanten zijn veeleisend geworden: ze wachten rustig af tot merken, bedrijven en ondernemers hen imponeren.

Daarom moet je zichtbaar worden met jouw zaak. Zodat jouw ideale klant jou kan zíen, of dat nu via je website, social media of (digitale) advertenties is. Jouw droomklant moet zich meteen aangesproken voelen en het gevoel hebben dat jij hem of haar begrijpt. Dat is het begin van de customer journey: de reis die een potentiële klant met jou aflegt en die – hopelijk – eindigt met een contract.

Waarom gaat de workshop vooral over zichtbaarheid?

Hedendaagse marketing draait eigenlijk om zichtbaarheid, want:

  • Mensen moeten jouw verhaal kennen om erin mee te kunnen gaan
  • Mensen moeten je website kunnen vinden anders kennen ze je niet
  • Mensen moeten overtuigd zijn van jouw kunde anders gaan ze je hun geld niet toevertrouwen
  • Mensen moeten het gevoel krijgen dat jij hen begrijpt om een band te kunnen opbouwen
  • Mensen moeten je social media kennen om je leuk te vinden en te vertrouwen

Als je niet zichtbaar bent met jouw business dan vinden potentiële klanten je simpelweg niet en kan je geen sales doen.

 

Waarom zou ik deze marketing workshop moeten volgen?

Ik weet het, er zijn heel wat marketing workshops op de markt en ik begrijp dat het moeilijk kiezen is. Er zijn heel wat workshops die over 1 thema gaan zoals SEO, Canva, bloggen, website, etc. Wat deze workshop uniek maakt is dat ik je in 1 dag een goed overzicht geef van alle aspecten van online marketing. Ik laat je the big picture zien, zodat jij weet wat er allemaal nodig is om meer van jouw droomklanten binnen te halen. En ik weet, het is véél. Dat je op het einde van de dag met een vol hoofd naar huis gaat staat buiten kijf. Maar het zal niet overweldigend zijn. Want als er iets is waar ik goed in ben (behalve online marketing ;)), dan is het ook lesgeven en structuur behouden. Dat heb ik jaren als docente gedaan aan de Universiteit van Maastricht. Je krijgt tijdens de workshop dus een goed gevoel van welke aspecten van online marketing je al goed doet, welke beter kunnen en welke nu nog een echte ramp zijn (soms moeten we dat ook eens durven toegeven). Het doel is dat je naar huis gaat met een plan van aanpak: wat ge je eerst tacklen? Wat ga je door iemand anders laten doen? Wat zijn nog blokkades waar je nog even doorheen moet (wie doet nu graag live video’s?)? En wat vind je juist heel leuk om te doen en ga je nu nog veel meer doen? Wat voor mij ontzettend belangrijk is, is dat je met een goed gevoel naar buiten loopt: een gevoel dat je éindelijk jouw marketing onder handen hebt genomen, dat je weet wat werkt en wat niet en dat je er nu echt goesting in hebt om erin te vliegen. Nog vragen? Contacteer mij dan via [email protected]

 

Wat is de verhouding tussen theorie en praktijk?

Ik geef je de basisconcepten mee van online marketing, met veel voorbeelden (en weinig saaie theorie). Je krijgt voldoende tijd om de theorie in de praktijk om te zetten, zodat als je dan vastloopt ik je meteen kan helpen. Ik zoek een goede balans tussen zoveel mogelijk nuttige informatie geven en je de tijd geven om alles te verwerken zonder op het einde van de dag niet meer te weten waar je hoofd staat! 🙂 Bovendien organiseer ik maandelijks een gratis ‘Werk aan jouw online zichtbaarheid’ workshop waar je altijd welkom bent om verder te werken aan jouw marketingplan en om mij vragen te stellen. 

Hoe groot is de groep?

Ik streef er naar in een kleine groep te werken van max. 15 personen. Het is belangrijk dat iedereen de kans krijgt om vragen te stellen en om zijn ervaringen te delen, dat kan alleen in een kleine, gemotiveerde groep. 

Zijn je vragen nog niet beantwoord? Contacteer mij dan via [email protected]

Klaar om erin te vliegen?

 

SChrijf je hier in!

 

Of stuur een mailtje naar [email protected]

 

 

 

Alvast wat tips uitproberen? Lees dan mijn blog of volg me op facebook waar ik wekelijks tips deel 🙂

 

Pin It on Pinterest