Ontdek hoe je gratis SEO kan leren van de beste experts in de wereld

 

Ben je nieuw in de wereld van SEO?

Of wil je je kennis over zoekmachine optimalisatie vergroten?

Ik heb voor jou de ultieme SEO lijst van blogs en bronnen verzameld die jou op weg kunnen helpen naar ultieme SEO kennis. Ook als je geen technische achtergrond hebt (zoals ik!).

Dit zijn mijn SEO guru’s die me nog dagelijks nieuwe dingen bijbrengen.

 

The recipe for SEO Success – Kate Toon

 

Gratis SEO leren van de beste

Ik leerde Kate Toon als een gerenommeerde Australische copywriter (met Britse roots) kennen via haar podcast Hot Copy PodcastMaar ze blijkt ook een SEO-liefhebber te zijn met een zeer actieve I love SEO Facebook community. Al haar SEO activiteiten heeft ze gebundeld in een hub die ze The recipe for SEO success noemt, gericht op SEO voor KMO’s en professionals met een podcast, freebies (zoals een gratis SEO checklist en regelmatige webinars) en een geweldige goedkope basic SEO cursus The 10 day SEO challenge die al door meer dan 2500 mensen is gekocht, mij inclusief 🙂 Kate is grappig, kan het heel goed uitleggen en weet hoe ze newbies kan helpen. Zeker de moeite waard.

Backlinko – Brian Dean

 

Leer SEO van de beste - Backlinko

 

Brian Dean van Backlinko is een van de grote namen in het internationale SEO wereldje. De blogs die hij schrijft kan je daarom beschouwen als dé referentie op vlak van SEO. Hij weet niet enkel alles over SEO, maar kan het ook nog eens heel leuk uitleggen. En hij is een goede schrijver. Dat kan ik altijd appreciëren :). Deze blog over SEO copywriting bijvoorbeeld geeft een aantal ontzettend goede tips. Hij heeft ook een YouTube kanaal.

 

MOZ

 

SEO leren van de beste - Moz

De mensen van Moz zijn SEO-experts van het eerste uur. Ze verkopen SEO software voor de echte SEO experts, maar bieden ook een aantal gratis tools aan en ze hebben een kenniscentrum met zeer goede blogs. Bijvoorbeeld de beginners gids voor SEO.

 

Google

 

SEO leren van de beste - Google Digitale Werkplaats

Google kan niet ontbreken in het lijstje, om de simpele reden dat SEO experts dag en nacht bezig zijn met uit te zoeken welke factoren Google belangrijk vindt om goed te ranken. De Google Digitale Werkplaats is een goede plek om te starten. Ook de startersgids voor zoekmachineoptimalisatie voor webmasters. En als je echt bij het begin wil beginnen, vergeet dan zeker niet de informatieve video van Matt Cutts te bekijken over hoe Google eigenlijk werkt. Ik beschrijf dit ook in de SEO basics blogpost.

 

Yoast

 

SEO leren van de beste - Yoast

De geweldige gratis plug-in voor WordPress Yoast SEO, ontwikkeld door een Nederlander die Joost heet (iets wat de niet-Nederlandstalige bevolking blijkbaar heel grappig vinden) heeft ook een blog met veel SEO tips.

 

The agents of change podcast – Rich Brooks

 

Gratis SEO leren van de beste experts - Rich Brooks

Rich Brooks is de eigenaar van flyte new media, een web design and internet marketing bedrijf in Maine in Amerika. In zijn wekelijkse podcast behandelt hij steeds een onderwerp dat relevant is voor ondernemers met een klein bedrijf, of dat nu SEO, blogging, social media of e-mail marketing is. Hij kan het goed en duidelijk uitleggen en nodigt altijd interessante sprekers uit die je dan ook weer kan volgen via sociale media.

Pin It on Pinterest

Share This